Ruiskuvalu eli ruiskupuristus on tärkein muovituotteiden valmistustekniikka. Suunnittelemme ja valmistamme eri teollisuusaloille muoviosia ja muoviesineitä ruiskuvalutekniikalla. Ruiskuvalukoneessa sulaa kestomuovia puristetaan paineella muottiin, jossa esine jäähtyessään jähmettyy muotin muotoiseksi.

Kuvista valmiiksi tuotteiksi
Asiantuntijan tukea suunnitteluun
Muottien suunnittelu ja valmistuttaminen

PMMA | PE-LD | PE-HD | PP | PS | PET | PVC | PA | PC | PLA | PTFE | POM | ECTFE | PVDF | ABS

Tarjoamme käyttöönne pitkäaikaisen valmistustekniikan kokonaisosaamisen kestomuoviosien ja -tarvikkeiden ruiskupuristukseen. Pystymme tekemään pieniä ja suuria muoviosia ja –esineitä painoltaan 0,3 grammasta aina puoleentoista kiloon.

0,3g
1,5kg

Palveluihimme kuuluvat tarpeen kartoitus, suunnittelu ja tuotekehitys, muotin suunnittelu, muotin valmistus. Muoviosan automaattisen valmistuksen yhteydessä tuotteeseen voidaan painaa esimerkiksi logo. Valmistuksesta osat menevät joko suoraan pakkauksiinsa tai jatkokokoonpanoon.
24/7-logistiikkapalvelumme huolehtii tuotteiden toimituksesta edelleen asiakkaan määrittämään toimitusosoitteeseen. Vaihtoehtoisesti varastoimme tuotteet omaan varastoomme ja toimitamme varastoseurannan mukaisesti edelleen asiakkaan kohteisiin.

24/7
Atplast Oy:n tuotantokoneita muoviosien valmistukseen.

Suunnittelu ja testaus

Olemalla mukana yrityksenne tuotekehityksessä tai tuotannon suunnittelussa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa pystymme tuomaan tuotteidenne laatuun tai peräti muotoiluun sekä tuotteenne kokonaislaatuun uusia näkökulmia valmistusteknisen tietämyksemme ja muoviraaka-aineiden osaamisellamme.

Suoritamme valmistettaville tuotteille aina alkukartoituksen, jolloin selvitämme käyttötarkoituksen ja käyttöympäristön. Muoviosan valmistukseen ja raaka-ainevalintaan vaikuttavat esimerkiksi lopullisen tuotteen käyttölämpötila, UV-säteily ja kemiallisten aineiden kosketus. Suunnitteluvaiheessa kartoitamme myös valmistettavan muoviosan lujuus-, jäykkyys-, joustavuus- ja palonkestävyysvaatimuksia.

Suunnitteluvaiheessa suoritamme myös lujuustestauksia erikoismittauksilla, joiden avulla varmistamme valmistettavan osan toiminnan, kokoonpanon sekä varmistamme raaka-aineiden toimivuuden.

Mallinnus ja muotti

Suunnitteluprosessiin päätteeksi tehtävän mallinnuksen avulla valmistamme muotin ja aloitamme koevalmistuksen. Muotti tai työkalu on kappaleen muodon kannalta tärkeä ja jokaisella erilaisella kappaleella on oma muottinsa. Muotin suunnittelussa otetaan huomioon tuotteen geometria, käytettävä muoviraaka-aine, ruiskuvalukoneen tyyppi ja kokonaisprosessi sekä muotin konstruktion ja tuotantoautomaation vaikutus työkalun toimintaan koko käyttöiän aikana. Muottia suunniteltaessa huomioimme myös valukappaleen kutistumisen ja pyrimme minimoimaan valuvirheiden mahdollisuuden. Testauksilla ja mittauksilla varmistamme muotin toiminnan jo suunnitteluvaiheessa, näin vältämme kalliit virheet muotin valmistuksessa ja koekäytössä.

Muotit valmistetaan kovaksi karkaistusta teräksestä. Meillä on alan parhaimmat ja luotettavimmat yhteistyökumppanit muottien vaativaan valmistukseen.

Tuotannon robottikuva.

Valmistamme erityyppisiä muoviosia ja esineitä, jotka ovat painoltaan 0,3 g – 1,5 kg ja muodoiltaan hyvinkin millintarkkuutta vaativaa yksityiskohtien työstöä. Suunnitteluvaiheessa tehtyjen selvitysten avulla saamme selville raaka-aineen valintaan vaikuttavat asiat. Raaka-aineet on ammattitaidolla valikoituja kestomuovimateriaaleja. Käytämme valmistuksessa myös kaiken tuotannossa syntyneen ja muun edelleen käytettäväksi soveltuvan hukka- ja kierrätysmateriaalin.

Tuotantomme on pitkälle automatisoitu, kone- ja laitekantamme on nykyaikainen ja erittäin monipuolinen. Tuotannossamme on 17 ruiskupuristuskonetta erikokoisten ja erimallisten osien valmistukseen. Ruiskupuristuksen sulkuvoimat vaihtelevat 50 tonnista aina 500 tonniin. Koneet on varustettu roboteilla, jotka huolehtivat tuotteiden automaattisesta valmistuksesta ja haistelevat mahdolliset vialliset tuotteet kierrätykseen. Metallisten lisäosien saaminen tuotteeseen sen valmistusprosessin aikana mahdollista, sillä koneidemme ruiskutus- ja sulkuyksikkö on toimii myös pystyasennossa.

Robotisoidun tampopainosolun avulla saamme tuotteisiin esimerkiksi asiakkaan logon tai muun tuotepainatuksen.

Valmistuksesta muoviosat menevät sellaisenaan joko suoraan pakkauksiinsa tai jatkokokoonpanoon.

Asiakkaan omat muotit

Suoritamme ruiskupuristusvalmistusta myös asiakkaan valmiiden muottien avulla.

Jälkikäsittely

Robotisoitu tampopainosolu ruiskupuristuskoneen yhteydessä mahdollistaa esimerkiksi logon tai muun painatuksen painamisen puristettuun kappaleeseen.

Kokoonpano

Suoritamme myös kokoonpanon puristamillemme kappaleille tarpeen mukaan automatisoidusti. Pienemmät sarjat ja monimutkaisemmat kokoonpanot toteutamme perinteisillä menetelmillä.
Kokoamme tuotteet asiakkaamme haluamaan valmiuteen, lisäämme tiivisteet tai muut tarvittavat lisävarusteet. Varustamme tuotteet GTIN- eli viivakoodeilla.

Scroll to top

Ota yhteyttä